Roadtrip in Thailand – Dag 7

[Dag 1] [Dag 2] [Dag 3] [Dag 4] [Dag 5] [Dag 6] [Ga naar Dag 8] [Dag 9] [Dag 10] [Dag 11] [Dag 12] [Dag 13] [Dag 14, 15 & 16]

Dag 7 – rondom Chiang Mai

Met onze grote bus reden we naar de op 1054 meter hoogte gelegen Doi Suthep tempel. De trap naar boven was best wel lang. Eenmaal boven gekomen moet je even op adem komen, maar waar kan dat beter dan in de schoonheid van zo’n mooie tempel. Wederom een tempelbezoek, maar ook deze tempel is weer anders dan de vorige twee.

Op de terugweg kamen we langs een zeldzame ceremonie. Zelfs de reisleider, een Nederlander die al twintig jaar in Thailand woont, had er wel van gehoord, maar hem nog nooit in het echt gezien. Uiteraard stopte de bus voor het maken van foto’s van deze unieke ceremonie: Birmese jongeren verlaten het ouderlijk huis om monnik te worden. Ze worden gedragen want ze mogen die dag de grond niet aanraken. Ook nemen zij afscheid van hun huidige levenswijze, vandaar de uitbundige make-up en kleding; na deze dag moet alles sober.

Ook sober was de paraplufabriek en de zijdefabriek in Borsang die we ’s middags bezochten. Het contrast met de fraaie dames van de zilversmid winkel was groot. Ze stonden er alleen om je hartelijk welkom te heten, in een mooie outfit.

Stand van de teller voor vandaag: slechts 70 km.

 
[Dag 1] [Dag 2] [Dag 3] [Dag 4] [Dag 5] [Dag 6] [Ga naar Dag 8] [Dag 9] [Dag 10] [Dag 11] [Dag 12] [Dag 13] [Dag 14, 15 & 16]