Roadtrip in Thailand – Dag 9

[Dag 1] [Dag 2] [Dag 3] [Dag 4] [Dag 5] [Dag 6] [Dag 7] [Dag 8] [Ga naar Dag 10] [Dag 11] [Dag 12] [Dag 13] [Dag 14, 15 & 16]

Dag 9 – in Chiang Mai

Na het intensieve programma van de afgelopen dagen, was er nu een dag ter vrije besteding. Dat werd dus eerst een ontspannende traditionele Thaise massage. De rest van de dag heb ik foto’s gemaakt in de stad waar we de afgelopen dagen verbleven: Chiang Mai.

Tijdens mijn voettocht door de stad, kwam ik diverse leuke foto-momenten tegen. De elektriciteitsmeters, die aangeven hoeveel stroom een huishouden verbruikt, bevinden zich buitenshuis. Stroomdraden lopen niet onder de grond, maar gewoon in het zicht. Net zoals de transformatie huisjes; gewoon even op twee tot drie meter boven de grond.

Op de straten van de Thaise steden staan veel religieuze hoekjes; een tempel of een beeld. De verering van de koning is op vele plekken goed te zien; elk huishouden heeft wel foto’s van hem, en op straat zie je zijn afbeelding met grote regelmaat tegen. Bruggen en bermen worden uitgevoerd met mooie bloemen en planten; en ze worden niet vernield!

Her en der staan de mooiste tempels. Klein of groot, dat maakt niet uit, de tempel is altijd mooi. In Thailand hebben de bewoners liever een mooie tempel dan een mooi huis. Graffiti is zeldzaam, ik vond toch nog een paddenstoel met een tag erbij.

De lokale buizenboer had elke diameter buis een eigen kleur gegeven, lekker makkelijk! Zoals te zien, in Thailand leeft men op straat. Kraampjes met eten op straat, of T.V. kijken op straat, het is er allemaal heel gewoon.

Vandaag niet met de bus gereisd: 0 km.

 
[Dag 1] [Dag 2] [Dag 3] [Dag 4] [Dag 5] [Dag 6] [Dag 7] [Dag 8] [Ga naar Dag 10] [Dag 11] [Dag 12] [Dag 13] [Dag 14, 15 & 16]