Over mij

Evert Veldhuis

Foto door: Rutger Scholte ter Horst.

Vanaf 2001 ben ik bezig met fotografie. Eerst met een simpele digitale camera, en vanaf 2006 met een spiegelreflex. De meeste kennis haalde ik uit boeken lezen en in de praktijk oefenen. Tijden veranderen, dus tegenwoordig leer ik veel via YouTube. En nog steeds ben ik veel aan het oefenen en experimenteren met nieuwe technieken en stijlen.

In 2016 heb ik mij verdiept in videografie. Ik houd mij met name bezig met het filmen van interviews en reportages.

Vrij werk

Ik ben begonnen met het fotograferen van mijn katten. Langzaam verschoof mijn belangstelling. Eerst naar landschapsfotografie en later naar reisfotografie. Ik mag graag fotograferen in dierentuinen in Nederland en Duitsland. De afgelopen jaren ben ik met name bezig met vogelfotografie.

Werk in opdracht

De opdrachten kwamen van de school waar ik werkzaam was. Ik maakte foto’s van diverse (na)schoolse activiteiten. Daarna kwamen er vanzelf meer opdrachten op mijn bordje. Ik werd regelmatig gevraagd voor bedrijfsfotografie; portretten en reportages. Incidenteel geef ik workshops over fotografie.

In 2017 volgde ik de theatergroep Stadshagen Op Planken. Vanaf het oefenen, tot en met het uitvoeren van een toneelstuk in 2018. Dit project leverde promotie materiaal op voor deze theatergroep.

Opdrachtgevers

Deltion College
Gemeente Zwolle
Historisch Centrum Overijssel
Meer Doen Met Minder Geld
PaRT-Zwolle
RIBW IJssel-Vecht
RIBW Groep Overijssel
Stadshagen Op Planken
Weblogzwolle.nl
Wijkkrant ‘De Diezerpoorter’

Wil je meer weten?

Wie een verzoekje aan mij heeft, mag mij benaderen via de contact pagina.